Gå til hovedinnhold Gå til søk

Å skape et bedre nærmiljø

Når korona-viruset satte en brå stopp for virksomheten, tok de ansatte på seg arbeidsklærne for å løse oppdraget.

– Det er jo flott å komme seg ut, men jeg må innrømme at sløve hundeiere som kaster fra seg bæsjeposer provoserer meg ganske intenst.

Oppdrag søppel-plukking

Veronica Larsen er på vei oppover fylkesvei 834 ved Bratten rett nord for Bodø. Til daglig er hun veileder i FREM, i dag er hun iført de oransje synlighetsklærne til Mesta. Oppdrag? Rydde søppel.

Saken fortsetter under bildet.

HATER HUNDEBÆSJ: Humøret er på topp hos Veronica Larsen, selv om hun hater hundeiere som kaster fra seg de sorte på posene.

Dette er en jobb FREM har hatt i flere år, på vegne av Mesta. En jobb de har brukt til å gi kandidatene verdifull arbeidstrening. Men i år sørget smittefaren for at dette ikke var praktisk mulig. Dog, oppdraget måtte fullføres og da var det bare å samle staben.

Over hele byen

De siste dagene har 8-12 medarbeidere vært spredt over hele byen for å gjøre den så fin som mulig frem mot 17. mai. Etter å gjennomført et obligatorisk sikkerhetskurs, var det bare å finne frem arbeidshansker og varme klær.

– Det er jo utrolig hva folk kan finne på å kaste fra seg. Alt fra dobørster til dildoer, kan Larsen avsløre.

Saken fortsetter under bildet.

EN PUST I BAKKEN: Været har vekslet mellom snøstorm og sol. Her slår Veronica Larsen av en prat med Synnøve Brannfjell under en kort kaffepause.

Men, som sagt, det som irriterer henne grenseløst er hundeiere som bare slenger fra seg de sorte postene i grøftekanten.

– Det er så utrolig unødvendig, mener Larsen.

På toppen av Bratten blir det tid til en rask kaffepause sammen med Synnøve Brannfjell, Alf-Helge Olsen-Røst og Espen Klæth.

– Jeg synes dette oppdraget er en fin avveksling, sier Olsen-Røst som til daglig er ansvarlig for kantinedriften til FREM.

Saken fortsetter under bildet.

MYE SØPPEL: – Det er ikke tvil om at folk med fordel kunne skjerpe seg litt med tanke på hva de slenger fra seg langs veien, sier næringslivskontakt Roger Strand.

Humøret på topp

Inne i byen er et annet team i full sving langs Riksvei 80 ved Norsk Luftfartsmuseum. Latteren sitter løst når administrerende direktør Børge Bøyum, forretningsutvikler Skjalg Dreyer og næringslivskontakt Roger Strand skaper et renere nærmiljø.

Trafikken dundrer forbi og fire F16 kampfly kommer inn på finale i lav høyde fra øst. Når du jobber så tett på en trafikkert vei, kreves det skarp konsentrasjon.

Saken fortsetter under bildet.

UTSATT POSISJON: Forretningsutvikler Skjalg Dreyer plukker søppel mens bilene dundrer forbi. – Etter å ha vært ute på en jobb som dette, får du ekstra respekt for de som hver dag jobber tett på trafikken, sier han.

– Dette er egentlig et jobbkvalifiserende kurs vi tilbyr deltakere, ispedd denne praksisen. Nå bruker vi denne leveransen til å selv å skape en forståelse for arbeidsinkludering i praksis, fra kurs til gjennomføring. Det skaper ny innsikt i hva våre deltakere opplever. Dette gjør oss bare bedre. sier Bøyum.

Digital oppfølging

Etter at virus-alarmen gikk har FREM iverksatt nødvendige tiltak for å forebygge smitte av Covid-19. Hygiene er høyt prioritert og alle som har mulighet har hjemmekontor.

Saken fortsetter under bildet.

SJEFEN ER MED: Når staben i FREM må steppe inn for å utføre oppdraget som egentlig skulle ha vært arbeidstrening for kandidatene, er administrerende direktør Børge Bøyum også en del av teamet.

– Covid-19, eller ikke, Mesta som kunde skal få levert varen de har bestilt. Og deltakerne våre følges opp digitalt, understreker Bøyum.

Som ser frem til at samfunnet etter hvert skal komme tilbake til mer normale tilstander, slik at de kan fokusere 100 prosent på det som er målet: Å skape arbeidstakere.