Gå til hovedinnhold Gå til søk

Det er uendelig godt å være på jobb igjen

Tre menn uten jobb og en bedrift i kraftig omstilling. Det ble oppskriften på en ekte vinn-vinn situasjon.

Det er aldri enkelt når du havner på utsiden. Det er så veldig lett å ta en jobb for gitt, men det er før du aldri får den. Før du mister den. Da blir hverdagen brått så uendelig lang.

Møt tre menn som vet alt om dette:

Den evige ventingen

Ole Martin Lind (23) fikk aldri foten på innsiden av døra. Han var god på data, men slet med et dårlig selvbilde. Derfor ble hverdagen forvandlet til en evig jakt på jobb, søking og venting. Mye venting.

Saken fortsetter under bildet.

FIKK ALDRI SJANSEN: Ole Martin Lind søkte og søkte, men fikk aldri noe positivt svar fra potensielle arbeidsgivere.

Via NAV kom han i kontakt med Jacob Henningsen, avdelingsleder JobbHuset til  FREM, som er etablert i samarbeid med Nordlandssykehuset. Det ble starten på en ny giv.

På land – på bar bakke

Arne Jørgen Johnsen (50) var oppvokst i fiskebåten på Andøya og startet sin yrkeskarriere som 15-åring. Da han gikk på land i 2010 sto han på bar bakke. Et helt liv på sjøen kvalifiserte ikke til noe.

Saken fortsetter under bildet.

STO UTEN JOBB: Etter et helt liv på sjøen, ble det brått umulig å finne en jobb da Arne Johan Jørgensen gikk i land.

I et siste forsøk på å tvinge frem til en endring, flyttet han til Bodø. Der kom han i kontakt med NAV og FREM sitt Jobbhus. Det skulle vise seg å være en lykkelig løsning.

Ryggen som sviktet

Bård Ingvaldsen (55) hadde en 30 år lang karriere hos Maske. Den toppet seg med jobben som butikksjef. Men en lei ryggskade sendte ham ut av arbeidslivet og inn i fortvilelsen. Men NAV og FREM fikk ham på beina.

Saken fortsetter under bildet.

KROPPEN STREIKET: Da ryggen slo seg vrang, forsvant også jobben for Bård Ingvaldsen.

Kraftig omstilling

Fellesnevneren for disse tre historiene heter G Max Bodø. En sportsbutikk som også har opplevd turbulente tider. For det klassiske varemerket skal avvikles. Inn kommer merkevaren Intersport. Men i mellomtiden er det skapt en tilbudsbutikk som skal få ut varene fra lageret.

Og det var her varehussjef Dan Robert Sandmo ble en sentral aktør. For han trengte folk til varetelling. Da han tok kontakt med FREM, anbefalte de Ole Martin Lind og Bård Ingvaldsen. Takket været et tett samarbeid mellom bedriften, NAV og FREM fikk begge en ny sjanse.

Saken fortsetter under bildet.

SYKKEL-MEKANIKEREN: Arne Jørgen Johnsen fant seg fort til rette på sykkelverkstedet hvor han viste gode tekniske og praktiske ferdigheter.

Den gode opplevelsen

Hvilket ble en god opplevelse. Ole Martin og Bård stilte opp og det viste seg fort at de var klare for større oppgaver.

Historien gjentok seg med Arne Jørgen Johnsen. JobbHuset anbefalte ham til G MAX, blant annet fordi han var en god sykkelmekaniker. Og på verkstedet til butikken har han vist frem gode praktiske og tekniske egenskaper.

Saken fortsetter under bildet.

TETT OPPFØLGING: Da ryggen slo seg vrang, fikk Bård Ingvaldsen tett oppfølging av FREM og veileder Anita Johansen.

Ingen garanti

Så er det også slik at disse jobbene ikke er helt sikre. Johnsen kan fortsette så lenge NAV mener han har et behov for det. De to andre har ingen garanti, men de har oppnådd å skaffe seg arbeidserfaring og referanser som er gull verdt.

– Vi skulle gjerne ha tilbudt en fast jobb, men vi er midt inne i en kraftig omstilling. Nå blir veien til mens vi går, sier varehussjef Dan Robert Sandmo.

En fot innenfor

Samtidig er han litt stolt over at bedriften har gitt tre menn sjansen til å få en fot innenfor døra til arbeidslivet.

Saken fortsetter under bildet.

VINN-VINN SITUASJON: – Når vi, som en bedrift i omstilling, kan bruke dette til å gi et tilbud til personer som trenger arbeidserfaring, så har vi skapt en vinn-vinn situasjon, sier varehussjef Dan Robert Sandmo hos G MAX. Her i samtale med avdelingsleder Jacob Henningsen, avdelingsleder på JobbbHuset til FREM.

– Når alt kommer til alt, så handler det om hvilken innsats du gjør. Stiller du opp, er du villig til å bidra?

For FREM er samarbeidet med G MAX gull verdt:

– Dette er en bedrift som har bevist at de er villige til å gi folk en ekstra sjanse. Det blir ikke bedre enn det, sier avdelingsleder Jacob Henningsen.