Gå til hovedinnhold Gå til søk

Nå smiler livet igjen

En sykemelding sendte Kamilla Torrissen ut av arbeidslivet og rett inn i et håpløst mørke. NAV og FREM åpnet døren tilbake til lyset.

– Fortvilelsen var dyp. Jeg var overbevist om at ingen hadde bruk for meg. Uten jobb var livet satt på evig pause. Jeg så rett og slett ingen utvei.

Meningsfylt jobb

Kamilla Torrissen (39) fra Meløy er utdannet sykepleier og fant stor mening i å hjelpe andre mennesker. Flere av jobbene hennes var også særlig rettet mot barn, noe hun satte ekstra pris på.

Saken fortsetter under bildet.

DYPT NEDE: – Fortvilelsen ble bare større for hver dag som gikk, jeg så rett og slett ingen vei ut av mørket. Alt jeg ville var å jobbe, men det var ingenting som fungerte, sier Kamilla Torrissen.

Den onde sirkelen

Men en ett og et halvt år lang sykemelding ble starten på en ond sirkel. 39-åringen fant rett og slett ikke veien tilbake til arbeidslivet.

– Jeg var gjennom flere tiltak, men ingenting nyttet. Jo lengre tiden gikk, jo mer fortvilt ble jeg.

Firebarnsmoren ville så gjerne være en aktiv deltaker i samfunnet, hun hadde et sterkt behov for å føle tilhørighet. Men nå var den døren stengt og hun fant ikke koden til låsen.

Saken fortsetter under bildet.

VENDEPUNKTET: Da Kamilla kom i kontakt med FREM og veileder Tom Erik Pedersen, ble det starten på veien tilbake til et normalt liv.

Endelig kom hjelpen

Det var da NAV Meløy satte henne i kontakt med FREM og veileder Tom Erik Pedersen. Og under de litt kryptiske navnet ”arbeidsrettet rehabilitering” skjulte det seg en velsignelse.

– Kamilla var nok litt skeptisk i starten, men jeg så en veldig motivert person som raskt gjorde store fremskritt, sier Tom Erik.

Bedre form – bedre humør

Et seks uker langt treningsregime kombinert med samtaler skulle vise seg å være det som var løsningen. I takt med at den fysiske formen bedret seg, kom også humøret tilbake.

Saken fortsetter under bildet.

LYSERE DAGER: Etter seks uker med trening og personlige samtale, dukket lyset opp igjen for Kamilla.

– Min første tanke var: – Er nå dette rett, da? Vil det fungere? Men jeg innså jo fort at hverdagen ble lysere, sier Kamilla.

En svært viktig element i prosessen er at alt foregår én ti én og samtalene blir uformelle og uhøytidelige.

Målet var nådd

Den avsluttende testen ble en hard tur til toppen av 648 meter høye Risnestind på Åmøya. Da gikk det så fort at selv topptrente Tom Erik innså at Kamilla hadde nådd målet

Men så var det dette med jobb. Tilfeldighetene ville det slik at FREM på dette tidspunktet trengte en ny veileder i Meløy. Tom Erik ba Kamilla søke, før han så trakk seg helt ut av prosessen.

– Jeg fikk jobben og kunne ikke ha funnet en bedre arbeidsplass, mener Kamilla.

Saken fortsetter under bildet.

HEKTA PÅ TRENING: Etter at programmet hos FREM var over, fortsatte Kamilla med treningen og nå legger hun inn minst tre økter i uken.

Unik kompetanse

For kombinasjonen av en helsefaglig bakgrunn og hennes egne dyrekjøpte erfaringer gir henne en unik kompetanse når det gjelder å forstå hva som må til.

Bodø Industri har hatt stor suksess med arbeidsrettet rehabilitering, hvor over 60 prosent av deltakerne kommer seg tilbake i jobb.

Får hjelpe andre

For Kamilla har verden gått fra sort til hvitt i løpet av kort tid:

– Først fikk jeg hjelp til å komme på beina igjen. Nå får jeg lov til å hjelpe andre i samme situasjon. Det blir ikke bedre enn det.