Gå til hovedinnhold Gå til søk

Slik skaper vi trygge julebord

Nina Carcary og Alf-Helge Olsen-Røst

Korona-pandemien har satt en stopper for de tradisjonelle julebordene. FREM har svaret på hvordan din bedrift kan løse den utfordringen.

Med forbud mot store forsamlinger av folk, leter flere nå etter muligheten for å arrangere mindre julebord, kanskje i egne lokaler. Og det er her catering-avdelingen til FREM kommer inn. 

– Vi sørger for at alt skjer i trygge former, fra start til slutt, sier avdelingsleder for kantina, Alf-Helge Olsen-Røst.

Saken fortsetter under bildet.

RIBBE: Tapasversjonen tilbyr små og lekre biter av sprøstekt honning og barbecue-ribbe

Det betyr at hensynet til smittevern starter allerede når råvarene hentes frem og produksjonen starter på kjøkkenet i Snekkerveien. De samme kravene opprettholdes under transport og oppdekning ute hos kunden.

Fleksible løsninger

FREM tilbyr flere løsninger når menyen skal komponeres. Noe som er svært populært er juletapas, hvor gjestene kan velge mellom flere og mindre porsjoner. Dermed får du testet flere smaker og det er lettere å spise seg akkurat passe mett.

Da FREM presenterte tapasen for de ansatte hos Løwini og Riktig Spor var da også tilbakemeldingen at dette var en spennende og apetittvekkende løsning.

– Veldig god mat. Stor variasjon og spennende smaker. Dette frister så absolutt til gjentagelse, sier daglig leder Rune Wisth hos Løwini.

Saken fortsetter under bildet.

PØLSE MED VRI: Julepølsa har fått sin egen tapas-vri, akkompagnert av blant annet tomat

Hemmelig pinnekjøtt-oppskrift

Tapas åpner også for kreative løsninger, slik FREM har gjort med pinnekjøttet.

– Vi har vår egen, hemmelige vri. Og nei, du får ikke oppskriften, sier Nina Carcary hos FREM.

Selv beskriver hun sin stilling som “potet”, hvilket betyr at hun har en finger med i det meste som skjer på kantineavdelingen.

Himmelske smaker

Når du også får sjansen til å smake pepperkaker med en krem av blåmuggelost og crème fraîche. dandert med hassel- og pistasjenøtter, så blir julebordet brått enda mer interessant. På linje med et mini ostefat med feta, manchego og brie med tomatmarmelade. 

Saken fortsetter under bildet.

HAVETS FRISTELSER: Sashimi av laks marinert i sitron, soya og chili, med et hint av urter

Eller små stykker med honning og barbecue-marinert ribbe. Og sashimi av laks marinert i sitron, soya og chili, med et hint av urter.

Allergi-hensyn

Hvis det er noen av deltakerne på julebordet som har allergier eller intoleranse for produkter som gluten, laktose eller nøtter, sørger FREM for at det lages alternative versjoner.

– Her er det viktig å melde fra i god tid, slik at vi også kan sikre at maten blir produsert i sikre soner på kjøkkenet, sier Carcary.

De har også flere, gode alternativer for de som ønsker vegetar-versjoner.

Og skulle du eller din bedrift ha lyst på et helt klassisk og tradisjonell meny, så fikser FREM dette også.

Saken fortsetter under bildet.

GOD KOMBINASJON: Pepperkaker med en krem av blåmuggelost og crème fraîche, dandert med hassel- og pistasjenøtter gir en helt ny smaksopplevelse

Passer til mange anledninger

Men maten fra FREM passer ikke bare på julebord, det er også perfekt til konfirmasjon, bryllup, barnedåp, minnestunder og store bursdager.

– Eller kanskje sjefen bare har lyst til å belønne de ansatte for god innsats og inviterer til en hyggelig kveld, sier Olsen-Røst.

Saken fortsetter under bildet.

FRISK DESSERT: Riskrem med rød saus og mandler er en frisk avslutning på måltidet

FREM har også faste avtaler med kantineleveranser til store bedrifter som politi, brannvesen og sykehus

Se oversikt over våre menyer her!