Gå til hovedinnhold Gå til søk

– Thon Hotel er min nye familie

Hun måtte flytte for seg selv som 12-åring og ble mamma to år senere. Da tilværelsen i Colombia ble håpløs, ble Norge og Bodø redningen.

– Jeg jobbet hele tiden for å skape en fremtid for meg og sønnen min, men pengene strakk aldri til.

Tung tid

Maricel Franco Marin (32) fikk en brutal start på livet. Barndommen ble brått avbrutt og altfor tidlig ble hun kastet inn i en voksenverden – uten at noen støttet henne.

Saken fortsetter under bildet.

TØFF OPPVEKST: Maricel ble brått kastet ut i voksenlivet, som 14 år gammel mamma. – Alt jeg ville var å skape en fremtid for meg og min sønn.

Som tenåringsmor jobbet hun lange dager på en potetfabrikk og prøvde også å hjelpe en syk familie. Til slutt ble det for mye. Hun måtte finne en utvei. Via gode hjelpere kom hun seg til Norge og Bodø.  Men problemene stanset ikke av den grunn.

– Jeg slet voldsomt med språket og det ble vanskelig å finne en jobb.

Hjelpende hender

Dette førte igjen til at hun var mye syk og tilværelsen var mørk. Men så kom NAV og FREM på banen.

Saken fortsetter under bildet.

GODE RÅD: Veileder Toril Johansen skjønte fort at Maricel var en kvinne med masse pågangsmot og et stort hjerte: – Men vi måtte hjelpe henne inn på rett kurs.

– Vi så med én gang at dette var en person med store ressurser og masse pågangsmot, men hun trengte støtte for å komme inn på rett kurs, sier veileder Toril Johansen hos FREM.

Løsningen ble todelt. En intensivt norsk-kurs, koblet opp mot arbeidstrening på kantina hos FREM. Dette skulle vise seg å være en god løsning og det gikk ikke lang tid før Toril og hennes kolleger mente Maricel var klar for å teste seg ute i arbeidslivet.

Åpner armer hos Thon

Og på Thon Hoel Nordlys, sto restaurantsjef  Tina Bäcktorp, klar med åpne armer: – Det gikk ikke lang tid før vi så at dette var en person som virkelig hadde lyst til å jobbe her. Hvilket er helt avgjørende. Det er ikke alltid like lett å rekruttere folk til hotellbransjen, å finne de som brenner for yrket. Men det gjorde Maricel.

Saken fortsetter under bildet.

GODE RÅD FRA SJEFEN: Restaurantsjef Tina Bäcktorp på Thon Hotel Nordlys er imponert over innsatsen til Maricel og sørger hele tiden for å gi henne gode tips og råd.

De første månedene ble lønnen dekket av NAV, men det ble fort klart at Maricel var en person de kunne stole på. Og fra 1. januar er hun over i vanlig, fast jobb.

Livet er en drøm

– Følelsen er bare helt ubeskrivelig. Alt er så bra. Jeg har jobb, trivelige kolleger, sønnen min går på skole og alt har bare blitt en drøm, sier Maricel.

De som kjenner henne beskriver en 32-åring med glimt i øyet, stor arbeidskapasitet og et varmt hjerte.

Saken fortsetter under bildet.

VARME MENNESKER: – Jeg har allerede blitt forelsket i Bodø, selv om det tidvis er mørkt og kaldt her. Men menneskene, de er varme, sier Maricel Franco Marin.

Mens hun fortsatt jobbet hos FREM, var det en av de andre som slet med økonomien og var fortvilt over at hun hadde lite mat hjemme. Neste dag kom Maricel med kjøtt fra sin egen fryseboks – som en gave.

– Fra dag én hos oss var hun opptatt av at alle skulle ha det bra, at alle ble inkludert, forteller Toril Johansen.

Min nye familie

Og Maricel?

Hun kan fortsatt nesten ikke tro at hun har fått fast jobb som servitør, og når hun ser ned på Thon-logoen på forkleet, kommer smilet:

– Dette er både min jobb og min nye familie.