Gå til hovedinnhold Gå til søk

– Trenger du en maskinfører?

Maskinfører, Joachim Stendal

I to og et halv år slet han med å realisere drømmen som maskinfører. NAV og FREM fikk Joachim Myrland Stendal (24) inn på rett spor.

– Det er dette som er livet.

Joachim Myrland Stendal (24) har stålkontroll når han danser ballett med den spesialtilpassede gaffeltrucken hos Iris på Vikan. Hvite, plastinnpakkede baller med avfall hentes fra samlebåndet og stables på lagerplassen.

Saken fortsetter under bildet.

FULL KONTROLL: Joachim Myrland Stendal håndterer trucken med den største selvfølgelighet ute hos Iris Produksjon.

Verdifull erfaring

Enn så lenge er denne jobben finansiert via lønnstilskudd, men drømmen er en fast stilling som maskinfører. Og takket været innsatsen til NAV og FREM har Joachim skaffet seg verdifull erfaring.

For Iris Produksjon er det første gang de tar i mot en kandidat fra FREM. Og det har vært en svært positiv opplevelse.

Imponert over innsatsen

– Vi tenkte nøye gjennom om dette ville passe for oss og vi hadde også en grundig samtale med Joachim i forkant. Vi så fort at her hadde vi en særdeles arbeidsom og lærevillig mann, sier produksjonssjef Bjørn Tore Navjord.

Saken fortsetter under bildet.

IMPONERT SJEF: Produksjonssjef Bjørn Tore Navjord hos Iris Produksjon er imponert over innsatsen til Joachim: – Vi kan gi ham våre varmeste anbefalinger.

Under sitt opphold på Iris Produksjon har Joachim også fått anledning til å ta truckfører-bevis og sikret seg godkjenning på lift og sakse-lift. Hvilket igjen har vært med på å styrke kompetansen hans.

Feil søknad ble lykketreff

Egentlig hadde Joachim tenkt å bli tømrer og montør, men søkte rett og slett på feil linje. Men det gikk ikke mange dagene før han innså at denne søknadsglippen var et lykketreff.

Men selv med fagbrevet i hånda, var det ikke lett å finne seg en jobb. Han var innom M3 Anlegg, med så gikk de konkurs. I en periode på 2,5 år ble det mye midlertidige oppdrag og en uforutsigbar tilværelse.

Saken fortsetter under bildet.

VIKTIG STØTTE: Veileder Irene Imingen skjønte fort at Joachim var en mann med stor arbeidskapasitet. – Da var det viktig å gi ham sjansen til å få jobbe i et profesjonelt miljø, noe Iris Produksjon gjorde mulig, sier Imingen.

Viktig bistand fra FREM

Det var da han, via NAV, kom til FREM. Og der innså veileder Irene Imingen fort at Joachim var en person med stor arbeidskapasitet.

– Noe av det første vi gjorde var å sørge for at han fikk sluttført arbeidet med å ta førerkort klasse B, noe som var helt avgjørende for å øke sjansene på arbeidsmarkedet, sier Imingen.

Og det var FREM som tok kontakt med Iris Produksjon for å høre om de kunne tenke seg et samarbeid.

Saken fortsetter under bildet.

EN FLOTT ARBEIDSPLASS: For Joachim har Iris Produksjon vært en perfekt arbeidsplass. – Jeg har lært utrolig mye og fått bevist at jeg takler alle typer utfordringer.

Varme anbefalinger

For Joachim var dette en arbeidsplass som passet ham midt i blinken. Varierte oppgaver og tekniske utfordringer.

– Joachim er hardtarbeidende og pliktoppfyllende  og vi kan gi ham våre varmeste anbefalinger, sier produksjonssjef Bjørn Tore Navjord.

Foreløpig har Joachim arbeid på Iris Produksjon ut oktober. Så skulle det være noen der ute som trenger en flink og arbeidsvillig maskinfører, er det bare å ta kontakt med Joachim.

Saken fortsetter under bildet.

– VIKTIG Å BIDRA: – Jeg vil jo gjerne bidra i samfunnet og føler at jeg sitter på kunnskap og ferdigheter som vil være til stor nytte i en bedrift, sier Joachim Myrland Stendal.

Pasjonert fisker

Når han ikke jobber, stortrives Joachim ute i skog og mark. Særlig glad er han i å fiske. Rekorden er en torsk på 47 kilo, tatt på stang fra land i Nordfjorden i Sørfold.

– Det tok nok en halvtime få den inn, sier Joachim.

Men, som sagt, det er maskiner og arbeid som er hans førsteprioritet. Og med den erfaringen og kompetansen han nå har sikret seg, har han tatt et nytt skritt i retning av drømmen om en fast jobb.