Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Sommerskolen

Bosatte flyktninger som deltar i introduksjonsprogrammet, deltar på sommerskole hvert år som vi i FREM arrangerer over 4 uker. I forhold til introduksjonsloven har deltakerne på lik linje med generelt arbeidsliv i Norge krav på 5 ukers ferie. Siden voksenopplæringen følger vanlig skolerute, supplerer Flyktningkontoret v/Bodø kommune de resterende ukene med kurs og opplæring. I regi av dem gjennomfører vi «Sommerprogram for flyktninger». Elevene kommer fra mange forskjellige land og aldersfordelingen er fra 18 til 55 år. I tillegg til å bruke våre pedagoger, bruker vi også lærerskolestudenter som en del av undervisningsressursene.

Undervisningen består av ulike temamoduler. For de som har bodd kort tid i Norge eller har lite skolegang, er hovedfokuset muntlig norsk. Norskopplæring har ulike temaer; bedriftsbesøk, dataundervisning og enkel matematikk. For de som har bodd lengre i Norge og har mer skolegang, så er også muntlig norsk vektlagt, men de har mer arbeidsrettet fokus på lover og regler i arbeidslivet, jobbsøkerkurs, personlig økonomi og digital kompetanse. Kosthold og trening er også noe som vektlegges i undervisningen.

Kontaktpersoner

Diane Nikolaisen

Avdelingsleder Frem Bodø Tel: 91378701 Send e-post

Kontakt

Vi er etablert på fire
forskjellige adresser.

Hovedkontor:
Snekkerveien 3
8004 Bodø
Tel: 75542100

Kontakt oss &
finn medarbeider